hello

Här får du svar på vanliga frågor kring våra produkter och allmänna tips & råd på området inneklimat: värme, ventilation och kyla. 

 Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill veta mer! 

ARTIKLAR & PRESS

Tips! Klicka på rubrikerna nedan för att komma direkt till respektive artikel. 

Luftvärmepumpar - så funkar det

Vi reder ut begreppen inför din investering i uppvärmning från förnyelsebar energi.

Vill du få kontroll över dina uppvärmnings- & energikostnader, samtidigt som du får ett bättre inomhusklimat, sparar energi och därmed också bidrar till en bättre miljö? Då kan en värmepump vara alternativet för dig. När det kommer till uppvärmning är värmepumpar ett av de miljömässigt och driftekonomiskt bästa alternativen. Men hur funkar de egentligen, vad betyder begreppen och vad är skillnaden mellan t.ex. luft/luft och luft/vatten?

Luftvärmepumpens fördelar

En luftvärmepump är en fantastisk och energisnål uppvärmningsmetod som inte bara bidrar till ett varmt och skönt inomhusklimat utan också hjälper till att förbättra miljön genom att den nyttjar den värmeenergi som finns naturligt i utomhusluften och minskar behovet av andra, mindre miljövänliga uppvärmningsmetoder.

 

För att ta nästa steg inför en installation behöver du veta om du vill att pumpen ska kopplas till ett vattenburet värmesystem, tappvatten eller inte. Och hur vet man det? Vad är egentligen skillnaden mellan luft/luft- och luft/vattenvärmepump?

Luft/luftvärmepump – inte bara värme

En luft/luftvärmepump passar de flesta typer av hus och består vanligtvis av en utomhusdel och en inomhusdel.

En luft/luftvärmepump ger förutom uppvärmning eller nedkylning dessutom bättre luft inomhus genom att det sitter filter i inomhusdelen. Den uppvärmda luften passerar filtren innan den blåses ut så att den varma luft du får inte bara är uppvärmd utan också renad från damm och andra skadliga partiklar som finns i vår inomhusluft

Luftflödet som uppstår med en luft/luftvärmepump inomhus bidrar också till att skapa ett bättre klimat inomhus där luften cirkulerar istället för att stå still. Av förklarliga skäl bör husets allmänna ventilation ses över i samband med detta för att säkerställa att luftflöden samverkar och att oren luft inte kommer in på annat sätt i huset.

Luft-luftvärmepump Sverigepumpen Frigovent Halmstad

Hur många enheter behöver du?

För mindre bostäder eller hus med öppen planlösning räcker det ofta med en inomhusdel. Rätt placering av inomhusdelen är det viktigaste för att säkerställa optimal funktion, besparing och tillmötesgå era specifika prioriteringar och krav.

Beroende på hur stort ditt hus är, om det har flera våningsplan och t.ex. hur trappans konstruktion och luftflödena ser ut, kan du ansluta två inomhusdelar till samma utomhusdel för att säkerställa komfort, en bra cirkulation och jämn temperatur. Det är i alla lägen viktigt att du tar hjälp av en kvalificerad och certifierad installatör för en optimal anpassning efter ert hus unika förutsättningar.

 

Luft/vattenvärmepump – behåll dina befintliga vattenelement

En luft/vattenvärmepump tar på samma sätt som en luft/luftvärmepump värmeenergi från utomhusluften. Skillnaden är att en luft/vattenvärmepump inte har någon inomhusdel som blåser ut filtrerad luft, utan kopplas på husets vattenburna system.

Det betyder att befintliga vätskeburna radiatorer kan vara kvar och användas och så även givetvis vattenburen golvvärme. I fallet luft/vattenvärmepump är det en god idé att se över övrig ventilation i huset för att säkerställa en god kvalitet på inandningsluften. Värmepumpen kan också användas för att generera tappvarmvatten.

 

 

Luftvatten pump Frigovent Halmstad Sverigepumpen

En luft/vattenvärmepump kan med fördel kompletteras med fläktkonvektorer som hjälper till att sprida värmen över större utrymme. Har huset tidigare haft exempelvis en oljepanna i källaren är det en god idé att sätta in fläktkonvektorer i källaren för uppvärmning och för att förbättra inomhusklimatet. Om du haft oljepanna är det dessutom ett måste att se över ventilationen i huset som helhet, då den tidigare sköttes av just pannan via uppvärmning av skorstenen som i sin tur förbättrade självdraget.

Även luft/vattenvärmepumpar kan användas till att skapa kyla under sommarhalvåret genom att systemet kompletteras med fläktkonvektorer som då fördelar kylan inomhus.

 

Vilken värmepump är bäst för mig? När det gäller val av värmepump finns det mycket att tänka på. Som anslutna till Sverigepumpen har vi tillgång till ett brett urval av alternativ som täcker alla behov och krav. Läs vidare i vår artikel om de vanligaste frågorna vid val av värmepump. Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök redan nu, där vi guidar dig genom beslutsprocessen. Med oss på Frigovent och Sverigepumpen får du mer! Alltid installerat och klart och med generösa garantier. Läs mer om värmepumpar och om oss här på Frigovent.se och välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök!

Det viktigaste att tänka på när du väljer luftvärmepump

En värmepump är en energisnål uppvärmningsmetod som sparar både på miljön och dina pengar, men när det kommer till val av värmepump finns det mycket att tänka på. 

Därför har vi samlat svar på några vanliga frågor som kan underlätta din urvalsprocess och samtidigt visa hur vi arbetar.

Hur fungerar luftvärmepumpar?

En värmepump är en fantastisk uppvärmningskälla som inte bara bidrar till ett varmt och skönt inomhusklimat, utan också hjälper till att förbättra miljön. Hur då? Jo, genom att den nyttjar den värmeenergi som finns naturligt i utomhusluften minskar behovet av andra mindre miljövänliga uppvärmningsmetoder. Det är alltså en helt naturlig och förnyelsebar energikälla som utnyttjas. Dessutom är luftvärmepumpen driftmässigt energisnål.

 

Vilken luftvärmepump passar bäst hos mig?

Valet mellan luft/luftvärmepump och luft/vattenvärmepump beror på förutsättningarna i ditt hus.

 

En luft/luftvärmepump passar de flesta typer av hus och består vanligtvis av en utomhusdel och en inomhusdel. En luft/luftvärmepump ger förutom, uppvärmning eller nedkylning, dessutom bättre inandningsluft inomhus tack vare det filter i inomhusdelen igenom vilket den uppvärmda luften passerar och blir renad. Dessutom skapas ett bättre klimat då luftflödet skapar cirkulation i huset istället för att luften står still.

 

En luft/vattenvärmepump tar på samma sätt som en luft/luftvärmepump sin värmeenergi från utomhusluften. Skillnaden är att en luft/vattenvärmepump inte har någon inomhusdel som blåser ut luft utan kopplas på husets vattenburna system. Det betyder att befintliga vätskeburna radiatorer kan vara kvar och användas.

Vilken luftvärmepump ska jag välja?

Vilken luftvärmepump du bör välja beror helt på ditt hus unika förutsättningar kombinerat med de behov och krav du har. Det kan vara en god idé att börja med att fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig, t.ex.:

 • wifi-styrning
 • mest effektivt luftreningssystem
 • högst besparing
 • tystast i drift
 • högsta möjliga luftomsättning för snabbare uppvärmning eller nedkylning av stora ytor

 

Vi på Frigovent är anslutna till Sverigepumpen som har valt ut de bästa luftvärmepumparna på marknaden och gjort dem ännu bättre – allt för att kunna ge dem stämpeln ”Sverigepumpen”. Vissa modeller har t.ex. skyddats med en extra beläggning på kondensorn för att den ska tåla väder och vind bättre och samtliga modeller har utrustats med “sparmössan”, ett genialiskt gummiskydd som förhindrar onödig värmeförlust på utedelen.

Baserat på dina önskemål, behov och krav rekommenderar vi den anläggning och lösning ur Sverigepumpens breda urval, som är optimal för just dig och ditt hus. Vi ger dig givetvis beräkningsexempel på läget efter byte av anläggning.

 

Var ska inomhusdelen placeras för bäst effekt?

Svaret är att det beror på. Det är flera parametrar som styr vad som är den bästa placeringen i just ditt hus. Det beror bl.a. på hur Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök redan nu, där vi guidar dig genom beslutsprocessen.

stort huset är, planlösningen, hur luftflödena ser ut samt t.ex. trappans konstruktion om huset är 1,5-plans. 

Om du har två våningsplan kan du ansluta två inomhusdelar till samma utomhusdel för att säkerställa komfort, en bra cirkulation och jämn temperatur på båda våningsplanen.

Eftersom placeringen av inomhusdelen är helt avgörande för att säkerställa optimal funktion, besparing och tillmötesgå era specifika prioriteringar och krav är det klokt att alltid ta hjälp av en kvalificerad och certifierad installatör. De kan säkerställa optimal anpassning och placering som tar hänsyn till ert hus unika förutsättningar.

När det gäller våra installatörer har de en bred expertkunskap och utbildas fortlöpande för att ligga i förkant av utvecklingen på marknaden.

Vad ingår i kostnaden vid köp?

När du väljer leverantör och installatör av luftvärmepump är det viktigt att klargöra vad som ingår i paketet så att du slipper bli besviken eller få tråkiga överraskningar när fakturan kommer. 

Vi på Frigovent säljer alltid en helhetslösning och inte bara en produkt. Priset som anges gäller alltid ”installerat och klart”, oavsett hur lång tid det tar. Det finns helt enkelt inget som heter ”standardinstallation” hos oss. Det betyder att vi inte per automatik väljer det enklaste och snabbaste sättet att göra jobbet.

 

Förutom det självklara i att säkerställa optimal placering av innedelen, tänker vi ett steg längre även när det kommer till placeringen av utedel och dragning av rör och ledningar, för mindre störning av helhetsintrycket på fasaden. Även om det kan innebära en lite mer tidskrävande installation.

Givetvis har vi alla behörigheter och certifieringar som krävs, inklusive inom el för att kunna genomföra en säker och trygg installation åt dig som husägare.

 

Vi vågar dessutom påstå att vi skickar med marknadens bästa tillbehörsarsenal när du köper en luftvärmepump. Med Sverigepumpen får du alltid tillbehör på köpet som förlänger livslängden på värmepumpen och ökar dess prestanda som vi nämnt tidigare.

Förutom tillbehören är samtliga Sverigepumpar skyddade via garanti och försäkring i hela fem år. Skyddet kan utökas av dig som kund till att gälla i hela 14 år. Förutom oförutsedda fel på värmepumpen, skyddar försäkringen även mot åska i fem år. Det kallar vi trygghet!

Hur mycket service krävs?

Det finns egentligen två typer av nödvändigt underhåll. Den ena är det enkla vardagsunderhållet, vilket går ut på att rengöra innedelens filter ungefär varannan vecka. När vi installerar din anläggning visar vi hur du enkelt gör detta.

Den andra typen är den regelbundna service som säkerställer en maximal funktion, besparing och spridning av den varma luften. Under denna typ av service utför vi kontroller av fläkthjul, el, vibrationer, strömförbrukning, fläkthastighet och filter. 

Vi rengör innedel och utedel och ser till att du får en fortsatt trygg investering som håller i många år. Vi finns helt enkelt vid din sida även efter att anläggningen på plats, både för akut och förebyggande service. Du behöver bara en kontakt genom hela livet som redan känner din anläggning och dess funktioner. 

Läs mer under avsnittet värmepumpar.

Släpp inte ut din dyrbara värme

Miljö, energioptimering och kostnadsbesparingar går hand i hand. 

Känns dina energikostnader onödigt höga? Funderar du på vad som är den optimala uppvärmningslösningen för just ditt boende? Hur mår ditt hus egentligen – borde du byta fönster eller tilläggsisolera för att minska värmeförluster, eller är huset rentav för tätt så att det finns risk för fukt och mögel? Samarbetar luftflödena mellan värme och kyla i huset eller ventilerar du bort värme i onödan?

 

Den här typen av frågor är vanliga och ofta en källa till osäkerhet och oro hos många husägare. Viljan att få kontroll över sina uppvärmnings- & energikostnader, samtidigt som man säkerställer att huset mår bra och att man har en ren och hälsosam inomhusluft är gemensamt för de allra flesta. Och detta är samtidigt kritiska faktorer, då de påverkar både de boendes och husets hälsa på kort och lång sikt och på samma gång kan förbättra såväl hushållsekonomin som minska miljöpåverkan.

Lägg därtill den nog så viktiga aspekten att inomhusmiljön blir mer trivsam och avkopplande vid ett jämnt och fräscht inomhusklimat.

Energioptimering

Optimera, effektivisera och spara

Vi på Frigovent är specialister på inneklimat och har bred kompetens inom alla de områden som behöver tas hänsyn till för ett behagligt, hälsosamt och kostnadseffektivt inneklimat: värme, ventilation och kyla. Dessutom är miljön utgångspunkt för hela vår verksamhet – ett högt miljömedvetande och ett engagerat miljötänkande. I vår tjänst ”Miljö- & Energioptimering” ger vi dig råd om hur du kan effektivisera din energianvändning och därmed också bidra till en bättre miljö.

Baserat på dina önskemål, behov och krav rekommenderar vi den anläggning och lösning ur Sverigepumpens breda urval, som är optimal för just dig och ditt hus. Vi ger dig givetvis beräkningsexempel på läget efter byte av anläggning.

 

Kort sagt ger vi dig förslag och rekommendationer kring hur du kan:

 • …minska dina utsläpp av dyrbar värme
 • …optimera och minska din energianvändning
 • …sänka dina uppvärmningskostnader
 • …få jämnare fördelning av värme i huset
 • …säkerställa att ditt hus mår bra och är hälsosamt gällande luftkvalitet mm.

 

I det ingår att vi gör följande:

 • …Analyserar och diagnostiserar effektiviteten på nuvarande utrustning
 • …Identifierar problemområden i huset gällande t.ex. värmeförluster, luftkvalitet eller fukt.
 • …Kartlägger luftflöden och befintlig ventilationslösning
 • …Bedömer luftkvaliteten och utför mätningar
 • …Bedömer vilken utrustning som är optimal för just ditt hus unika förutsättningar, kombinerat med dina behov och krav.
 • …Ger dig beräkningsexempel efter byte av anläggning
Intresserad att veta mer? Kontakta oss eller läs mer nedan om hur vår energioptimering går till i praktiken.

Miljö- & energioptimering - så här går det till i praktiken

1. Analys av ditt hus och befintliga system - status & diagnos

Okulär besiktning

 • Vid en första okulär besiktning kan vi baserat på vår expertis och långa erfarenhet göra en första helhetsbedömning av ditt hus hälsa och behov för att optimera ert inneklimat, minska energianvändning, kartlägga värmeförlusterna och luftkvalitet.
 • Varje hus har sina unika förutsättningar eller utmaningar som bl.a. beror på ålder, byggsätt, fönster och isolering vilket vi inkluderar i helhetsbedömningen.

 

Status- och energidiagnos av befintliga installationer

 • Därefter analyserar vi befintlig värmeanläggning, ventilationssystem och eventuella kylsystem och belyser hur du kan säkerställa en optimal värmespridning för ett bättre, mer kostnadseffektivt och hälsosamt inomhusklimat.
 • ex kan en felaktig placering av en inomhusdel ge både en betydligt lägre besparing och sämre funktion.
 • Här kontrollerar vi givetvis också att inga system motverkar varandra och så att energibesparande funktioner är aktiverade.
 • Ett vanligt problem är att utrustningen aldrig blivit ordentligt intrimmad och justerad en tid efter installationen, vilket leder till onödigt höga driftkostnader.
Energioptimering Frigovent Specialister på Inneklimat

Mätning och kartläggning luftströmmar och luftkvalitet

 • Vi går också på djupet vad gäller ventilationen som en egen del i ekvationen.
 • Ventilation är en viktig faktor för att både du och ditt hus ska må bra. Din ventilationsanläggning ser till att ditt hus andas, samtidigt som den driver bort emissioner, fukt och partiklar och ser till att rätt mängd friskluft tillsätts.
 • Luften inomhus ska upplevas som frisk och behaglig och inte orsaka hälsoproblem. Ett optimalt luftflöde i huset ger också bättre energibesparingar.
 • Vi mäter givetvis inomhusluftens kvalitet och identifierar eventuella problemområden och ger tips och råd kring hur dessa bör hanteras.
 • Här kontrollerar vi givetvis eventuella värmeläckage och fastställer om värme ventileras bort i onödan.
Sova gott med ren luft Frigovent Specialister på Inneklimat

 

TIPS!

Regelbunden service effektiviserar energianvändningen & ökar livslängden på din anläggning.

Säkerställer maximal funktion, besparing och spridning av den varma luften genom regelbunden service. Vid ett servicebesök utför vi kontroller av fläkthjul, el, vibrationer, strömförbrukning, fläkthastighet och filter. Vi rengör innedel och utedel och ser till att du får en fortsatt trygg investering som håller i många år. Läs mer om vårt serviceerbjudande eller boka idag.

2. Åtgärdsförslag, rekommendationer & beräkningar

När vi är klara med steg 1, får du en nulägesanalys och konkreta tips på åtgärder som vi går igenom tillsammans. Däri ingår:

 

 • Rekommendation på åtgärder från okulär besiktning för att förbättra husets hälsa och t.ex. minska värmeläckage mm.
 • Åtgärdsförslag för befintliga installationer,ex. placering av inomhusdel, systemsamverkan, service, injustering, trimning, rengöring mm.
 • Rekommendation på åtgärder kring ventilation för energibesparande luftflöde, hantering av ev problemområden kring bl.a luftkvalitet, fukt och lukt för att säkerställla en hälsosam inandningsluft.
 • Bedömning och rekommendation kring vad som optimal utrustning för just ditt boende, dina krav, behov och prioriteringar
 • Beräkningsexempel för energibesparing vid byte av anläggning
Energioptimering
En enda kontakt tar totalansvar för alla funktioner Om du väljer du att investera i en ny anläggning för bättre optimering av ditt energianvändande hanterar vi på Frigovent hela flödet. Vi säljer och installerar inte bara värmepumpar och ventilationsanläggningar utan tar ett totalansvar vad gäller funktion och såväl förebyggande som akut service av din anläggning. Med omsorg om dig och din anläggning behöver du bara en kontakt – vi tar verkligen ett personligt ansvar. Vi och våra montörer har givetvis alla nödvändiga certifikat och behörigheter när det kommer till el och andra viktiga kompetenser för en pålitlig fullservicelösning på området. Kontakta oss för att boka Miljö- & energioptimering för ditt boende.
Vår process energioptmering

Många har säkert frågor om Corona-virus och om filter i ventilationsaggregat och luftrenare hjälper. Det finns ännu inga tester gjorda på just Corona-virus men vi kan försöka ge en liten beskrivning av hur filtrering går till.

I våra ventilationsaggregat Flexit sitter det finfilter PM1 som stoppar upp till 50% av alla partiklar upp till 1,0 micrometer från utomhusluften.

I våra luftrenare Coway så sitter det HEPA-filter som stoppar 99.95% av partiklar med en storlek på 0,1 micrometer i inomhusluften.

HEPA-filter hanterar olika storlekar av partiklar och virus. Bilden nedan visar på ett överskådligt sätt skillnaden i storlek mellan olika partiklar, bakterier och virus.

Partiklar bakterier virus

HEPA-filter har i olika undersökningar visat sig vara mycket effektiva när det gäller att fånga upp partiklar mindre än 0,3 micrometer. Vi vet att när stora partiklar flyger in i ett HEPA-filter är de för stora för att komma igenom det fibernät som HEPA-filtret består av och de fastnar, precis som en fisk i ett fiskenät. Se bilden.

När det gäller Corona-virus, är vi nere på en partikelstorlek om cirka 0,12 micrometer, även kallat nanopartiklar. De är så små att de studsar runt som en flipperkula när de träffar gasmolekyler (forskare kallar detta Brownian Motion.) Det betyder att de flyger i slumpmässiga sicksackmönster även i en luftström, vilket illustreras på bilden.

Eftersom nanopartiklar och virus är så pass mycket mindre än 0,3 micrometer, borde de enkelt kunna passera förbi fibrerna i HEPA-filtret. Men den förklaringen håller endast om dessa nanopartiklar och virus skulle röra sig som de större partiklarna, det vill säga mer ”rakt fram” och inte studsa. Men då nanopartiklar och virus flyger i sicksackmönster, leder det till att de hamnar i fibrerna och fastnar. Den principen kallas för diffusion.

 

Om vi nu kan konstatera att diffusion-principen fångar upp nanopartiklar och virus mindre än 0,3 micrometer, hur effektivt är det? Enligt en studie gjord av NASA fångar HEPA-filter “nästan 100 % av partiklar.” Och det finns andra undersökningar som visar på en hög effektivitet. Vi konstaterar att det finns undersökningar och tester som påvisar att HEPA-filter kan ha en mycket god förmåga att fånga upp virus och nanopartiklar.

Men det ska absolut inte tolkas som att vi därmed garanterar att Coway luftrenare med HEPA-filter eliminerar alla viruspartiklar som kan finnas i inomhusluften.

Och filtret ”dödar” inte viruset eller bakterierna så man bör iaktta försiktighet när man byter filter.

Frigovent - ett företag som levererar helhetslösningar inom ventilation och kyla

Frigovent Inneklimat är experter på allt vad som har med inneklimat att göra och levererar helhetslösningar. Företaget tar dessutom hand om allt underhåll och all service. Förutom ventilation har företaget också lång erfarenhet och hög kompetens inom all form av kyla.

Frigovent Inneklimat startades av Dan Hallgren redan 1979 men först 1991 ombildade han det till ett aktiebolag. 2006 var vi tre personer som köpte ut honom. Det var Fredrik som började 1999, Tobias som kom till oss 2005 och jag själv som varit på företaget sedan 2001 berättar Ryan Krosbakke.

 

Tillväxt och expansion i lugn takt

– Det som har hänt sedan dess är att vi sakta växt och idag är nästan 20 anställda. Då vi tog över företaget låg vi i Trönninge men efter 2 – 3 år växte vi ur lokalerna där och vi köpte vår fastighet på sadelvägen 6 i Halmstad. Vi har sett en positiv ökning av omsättningen varje år, 2006 låg vi på omkring 4 miljoner kronor och förra året hamnade vi på nästan 25 miljoner, så visst har det varit en positiv utveckling konstaterar Ryan.

Ventilation och kyla

– En av våra största styrkor är att vi har flera ben att stå på. Ventilation för bostäder, butiker och industri till ren processventilation. Dessutom arbetar vi med allt som har med kyla att göra. Allt från den lilla AC-pumpen på bilen till grönsaksdiskarna på stormarknaderna eller det vi kallar processkylar inom industrin.                                    – Vi monterar allting själva eftersom vi har alla nödvändiga kunskaper som behövs inom styr och reglerteknik. Våra kunder är 15 – 17 % privatkunder som exempelvis villaägare. På företagssidan som är resterande finns livsmedelstillverkare, livsmedelsbutiker med mera. Viktigt att betona är att vi säljer helhetslösningar och inte enskilda produkter. Det är vårt starkaste argument och verktyg för att hävda oss mot inte minst internethandeln, slår Ryan fast.

Många långa kundrelationer

– Vad gäller kunder är vårt huvudsakliga upptagningsområde Hallands län och Halmstad med närliggande kommuner men vi har även kunder som av olika orsaker flyttat härifrån men som ändå fortsätter att samarbeta med oss. Vi har även ett antal trogna kunder som varit med från starten och fortfarande är frekventa uppdragsgivare, vilket vi tar lite som ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt fortsätter Ryan. Beträffande konkurrensen så finns det ett antal konkurrenter både inom ventilation och inom kyla. De som kan båda områdena är lätträknade så att vi kan erbjuda både ventilation, kyla och numera också el gör oss unika i branschen och ger oss fler och större uppdrag.

 

                                                                                                    – Genom våra goda samarbetspartners inom exempelvis rörläggeri och snickeri stärker vi också vårt sätt att erbjuda helhetslösningar till våra kunder poängterar Ryan.

Certifieringar en nödvändighet

– Alla våra kylmontörer innehar alla nödvändiga certifikat och även företaget är självklart certifierat inom kyla. Inom ventilation innehar vi också de certifikat som behövs, exempelvis OVK och för radon. Vi har också allmän behörighet på el och hög kreditvärdighet vilket våra största kunder ofta tittar på. Vi är också miljö och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och 14001 betonar Ryan vidare.

 

Fortsatt lugn och trygg expansion med 3 delägare

Vad gäller framtidsplanerna så ser vi ut att kunna växa ännu mer eftersom vi tar större marknadsandelar och definitivt har blivit en aktör att räkna med på marknaden. – Under resans gång har vi varit och är fortfarande 3 delägare och därför har vi tagit fram ett kompanjonavtal tillsammans där ägarskap, försäljningar och mycket annat är juridiskt reglerat. En trygghet för oss alla 3 betonar Ryan. Inte minst med det faktum att vi alla 3 har olika spetskompetenser och roller är detta en trygghet både för oss själva och för företaget i framtiden. Tobias är den som håller i ekonomin och räknar på stora jobb, Fredrik är den som ansvarar för allt arbete ute hos kund och själv arbetar jag mycket med företagets utveckling och nätverk avslutar Ryan Krosbakke fylld av tillförsikt inför framtiden.

VI HJÄLPER DIG – ETT SAMTAL ELLER MEDDELANDE ÄR ALLT SOM BEHÖVS

Vi på Frigovent tillhandahåller samtliga nyckeltjänster inom området inneklimat. Som kund behöver du därmed bara en kontakt som känner dig och din anläggning och tar ett totalansvar för anläggningen. Ett samtal 035-18 89 30 (eller meddelande via formuläret) är allt som behövs.