Halländsk klimatpartner
med fingertoppskänsla

Företaget som levererar helhetslösningar inom ventilation och kyla.

Frigovent Inneklimat är experter på allt som har med inneklimat att göra. De levererar helhetslösningar och tar hand om underhåll och service. Förutom ventilation har de också lång erfarenhet och hög kompetens inom all form av kyla.

Frigovent Inneklimat grundades av Dan Hallgren 1979. 2006 köptes bolaget av tre av hans anställda. De nya ägarna var Fredrik som anställdes på Frigovent Inneklimat 1999, Tobias som kom till oss 2005 och jag själv som har arbetat på Frigovent sedan 2001, berättar Ryan Korsbakke.

Tillväxt och expansion i lugn takt.

– Det har hänt mycket sedan vi tog över företaget och idag är vi nästan 20 anställda. När vi tog över företaget låg det i Trönninge. 2 – 3 år senare hade vi vuxit ur lokalerna och köpt fastigheten på Sadelvägen 6 i Halmstad. Vi har sedan starten sett en positiv årlig ökning av omsättningen. 2006 omsatte vi 4 miljoner kronor och förra året omsatte vi nästan 23 miljoner, så visst har det varit en fantastisk utveckling konstaterar Ryan.

Ventilation och kyla.

– En av våra största styrkor är att vi har flera verksamhetsben att stå på. Allt från ventilation för bostäder, butiker och industri till ren processventilation. Dessutom arbetar vi med allt som har med kyla att göra –från den lilla AC-pumpen på bilen till grönsaksdiskarna på stormarknaderna och det vi kallar processkyla inom industrin.

– Vi monterar allting själva då vi har alla nödvändiga kunskaper inom styr- och reglerteknik inhouse. 15 – 17 % av våra kunder är privatkunder som exempelvis villaägare. På företagssidan (där vi har resten av våra kunder) finns fastighetsägare, livsmedelstillverkare, livsmedelsbutiker och andra företag som behöver ventilation och kyla. Det är viktigt att betona att vi säljer helhetslösningar och inte enskilda produkter. Det är vårt starkaste argument och verktyg för att hävda oss inte minst mot internethandeln slår Ryan fast.

Många långa kundrelationer.

– Vårt huvudsakliga upptagningsområde är Halmstad med närliggande kommuner men vi har även kunder som av olika orsaker flyttat härifrån som ändå fortsätter att samarbeta med oss. Vi har dessutom många trogna kunder som funnits med från starten och som fortfarande är frekventa uppdragsgivare, vilket vi ser som ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt fortsätter Ryan.

Beträffande konkurrens så finns det ett antal konkurrenter både inom ventilation och inom kyla. Men de företag som har samlad kompetens inom både ventilation och kyla är lätträknade och då vi kan erbjuda både ventilation, kyla och numera också el blir vi unika i branschen, vilket ger oss fler och större uppdrag.

– Genom våra goda och kompetenta samarbetspartners inom exempelvis rörläggeri och snickeri stärker vi vårt sätt att erbjuda helhetslösningar till kunden poängterar Ryan.

Certifiering en nödvändighet.

– Självklart innehar både företaget och våra kylmontörer alla nödvändiga certifikat. Företaget innehar också de certifikat som behövs inom ventilation, som exempelvis OVK och för radon. Vi har också allmän behörighet på el och en hög kreditvärdighet. Dock är vi inte miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och 14001 men vi arbetar utifrån de systemen betonar Ryan.

Fortsatt lugn och trygg expansion med 3 delägare.

Framtidsplanerna är ljusa, vi tar allt större marknadsandelar och är definitivt en aktör att räkna med på marknaden.

– Under hela den här företagsresan har vi varit och är fortfarande 3 delägare. En styrka då vi besitter olika kompetenser och kompletterar varandra på ett företagsamt sätt. Tobias är den som ansvarar för ekonomin och räknar på stora projekt och entreprenader. Fredrik ansvarar för arbetet ute på fältet och själv arbetar jag främst med företagets sälj- och nätverk. Tillsammans har vi tagit fram ett kompanjonavtal där ägarskap, försäljningar och mycket annat är juridiskt reglerat. Det en trygghet för oss själva, våra kunder och för företaget i framtiden avslutar Ryan Korsbakke -fylld med tillförsikt inför framtiden.

Vi ger stöd till Nattvandrarna för en tryggare natt

Nattvandrarna är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation för lokala grupper och föreningar.

Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Nattvandrarna har sedan starten 1989 verkat för att skapa tilltro och bygga jämställda relationer, och den gula jackan har blivit en etablerad trygghetssymbol för ungdomar och unga vuxna.

Läs mer  om organisationen och deras arbete på nattvandrarna.se.