Search
Close this search box.

Ventilation Laholm

Vi är stolta över att ha installerat tusentals ventilationssystem i villor runt om i västsverige. 

Genom att se till att ditt ventilationssystem är effektiv och regelbundet underhållet, kan du säkerställa att ditt inomhusklimat är friskt och behagligt. 

När du kontaktar oss får du en dedikerad kontaktperson som kan hjälpa dig med rådgivning kring just dina individuella behov och förutsättningar. 

Vi arbetar med Sverigepumpens produkter som är anpassad för vårt nordiska klimat och vi ger garanti på varje monterad anläggning.

Andre SvenssonAndre Svensson
09:40 15 Feb 23
Måste nog vara det bästa ventilationsmontörerna i stan, mycket god service och bra bemötande. Minst lika bra kyltekniker har dom också, bra värme/kyla 👍
Krister MalmKrister Malm
19:34 28 Jun 22
Dom är bra.
Lotta LarssonLotta Larsson
22:43 29 Mar 19
Trevligt!
Fredrik HökerudFredrik Hökerud
17:05 22 Aug 17
Enormt kunnig personal och vänligt bemötande.
js_loader
KontaktaOssPersonal

Vi spenderar 90% av vår tid inomhus och uppfattar hemmet som en trygg plats att vistas på – när vi äter, sover eller gör någonting annat. Det är dock viktigt att känna till att det krävs god ventilation som tillför ren och frisk luft och avlägsnar föroreningar för att säkerställa en sund inomhusmiljö.

Under ett enda dygn producerar en genomsnittsfamilj betydliga mängder fukt. Därtill kommer även fukt från duschen, matlagningen och torkning av kläder. All denna fukt måste avlägsnas från bostaden eftersom den kan medföra hälsoproblem för människor och dessutom skadar byggnaden. Hälsovådliga radonföroreningar, flyktiga dammpartiklar utomhus som dras in i bostaden samt gaser som avges från olika material inomhus innebär också föroreningar som måste avlägsnas.

Det finns i huvudsak två anledningar till ventilation:

  • Inomhusluften ska upplevas som frisk och behaglig och inte leda till hälsoproblem.
  • Vi vill undvika fuktskador i byggnader i form av mögel, svamp eller andra problem som t.ex. kondens.

Från råd och tips till installation av rätt ventilationssystem för din bostad i Laholm

Vad är skillnaden mellan ventilation och luftkonditionering?

Luftkonditioneringen cirkulerar inomhusluften och ökar komforten i bostaden genom svalare luft. Den tillför dock ingen frisk uteluft till bostaden eller för ut förbrukad luft. 

Ett ventilationsaggregat syftar till att förnya inomhusluften genom att ersätta den förorenade luften med frisk utomhusluft. I nya bostäder installeras ventilationssystemet ofta under byggfasen, men det går också att eftermontera mekanisk ventilation i äldre hus. Placeringen av ventilationsaggregatet varierar och kan inkludera teknikutrymmen, vinden, köket eller badrummet, medan luften fördelas jämnt genom bostaden via ventilationskanaler.

Vi erbjuder installation av nya system, luftmätningar, injusteringar, reparationer, och filterbyten. Vårt lager har alltid ett brett utbud av kvalitetsfilter och reservdelar tillgängliga. Låt oss hjälpa dig att säkerställa ett friskt och bekvämt inomhusklimat.

Lösningen som verkar utan att synas.

En vanlig fundering hos våra kunder är “blir det inte väldigt fult med alla rör som krävs för att installera ny ventilation i vårt hus”? Svaret är enkelt – nej.

När du investerar i ett nytt ventilationssystem behöver det absolut inte innebära påverkan på din estetiska boendemiljö. Vi använder på ett smart sätt alla befintliga utrymmen som finns att tillgå för att dölja systemet, t.ex. takvind, sidovindar, kanaler i snedtak, garderobsutrymmen mm. Här ser du ett exempel på hur ventilationssystemet installerats på vinden – optimal funktion utan att synas. Visst är det bra?

För att säkerställa tillförsel av ren och frisk luft inomhus är det viktigt att byta filter i ventilationsaggregatet när det är nedsmutsat.

Hur ofta man bör byta filter beror på föroreningshalten i luften. Generellt sett ska man byta filter en gång om året, förslagsvis på hösten (efter pollensäsongen). I områden med mycket partiklar och föroreningar bör filter bytas vår och höst.

Då kan Flexits nya smarta allt-i-ett-lösning Klimatvärmepump EcoNordic vara något för dig! Ventilation, värme och tappvarmvatten i en platsbesparande och energieffektiv allt-i-ett-lösning. Kolla in filmen eller kontakta oss så berättar vi mer.

Välkommen att boka ett hembesök eller telefonmöte med mig.

För att komma i kontakt med vår expert Ryan kan du använda kontaktuppgifterna nedan eller helt enkelt boka in i kalendern direkt.

RyanHemsida