NÄR BYTTE DU DITT FILTER SENAST?
SÄKERSTÄLL REN, FRISK & HÄLSOSAM LUFT INOMHUS
ALLA FILTER ÄR INTE LIKADANA
SÄKERSTÄLL REN LUFT MED RÄTT FILTER
Föregående
Nästa

filter till ventilationsaggregat från flexit

Ett filter i sig innehåller inga skadliga ämnen, men ett nedsmutsat filter kan innehålla obehagliga och skadliga partiklar. Filtren renar inomhusluften genom att avlägsna skadligt fint damm, inklusive pollen, bakterier och annat organiskt och oorganiskt material. 

Ett nytt filter bidrar även till att fukt från våtutrymmen avlägsnas lättare, och risken för bakterietillväxt minskar. 
Filter har begränsad livslängd och det är viktigt att byta filter i ventilationsaggregatet när det är nedsmutsat. Rätt luftfilter gör att ventilationsaggregatet fungerar på bästa sätt och säkerställer en hygienisk och effektiv drift.

Luften är till för alla, men den är inte lika för alla
Även om filter av andra märken ser likadana ut och har samma mått, så har de inte samma egenskaper. De flesta partiklar som finns i utomhusluften är mycket små, och det är också de som är mest skadliga för vår hälsa. 

Flexit använder PM1-filter i tilluften för ventilation där människor vistas. Filter i PM1-klassen stoppar över 50% av partiklar upp till och med 1 μm, dvs små partiklar som virus, nanopartiklar och bilavgaser. Dessutom stoppas större partiklar som bakterier, svampsporer och pollen.

Kompromissa inte med dina filter! 

Filter Flexit Aggregat

Filter sitter i aggregatet för att dels skydda aggregatet mot nedsmutsning men framförallt för att filtrera bort skadliga partiklar från luften vi sedan andas in. Flexits filter är av högsta kvalitet med hög avskiljningsgrad kombinerat med ett lågt luftmotstånd för att öka energieffektiviteten hos aggregatet. 

Byte av filter bör ske minst en gång per år. 

Vi har ett stort utbud av filter till både nyare och äldre ventilationsaggregat från Flexit.

Kontakta oss så guidar vid dig till rätt variant! 

filter-till-flexit-ventilationsaggregat

våra produktområden

Conway Luftrenare

LUFTRENARE COWAY

Stilrena och energisnåla luftrenare med intelligent filtrering i flera steg från Coway.
För rum upp till 74 m².

Avfuktare Fenja

avfuktare fenja

Svenska moderna avfuktare från Arctus där funktionalitet och design kombineras för att på bästa sätt avfukta dåligt ventilerade utrymmen.

BADRUMSFLÄKT vario

Flexit badrumsfläkt Vario för optimal drift och komfort. Den intelligenta fuktstyrningen säkerställer effektiv frånluft.

friskluftsventil aero

För tillförsel av friskluft till bostaden. Komplett friskluftsventil med filter, kondensisolering och steglös reglering av luftmängd.

FRISKLUFTSVENTIL fresh

Fresh Thermo termostatstyrd väggventil för kontinuerlig ventilation samt Fresh väggventil TLF med kondensskydd mm.

BADRUMSFLÄKT fresh

Banbrytande fläktar som är starkare och smartare än någonsin. Optimerade för att skapa en frisk och behaglig badrumsmiljö,

filter-till-flexit-ventilationsaggregat

Filter Ventilationsaggregat

Flexits filter är av högsta kvalitet med hög avskiljningsgrad kombinerat med ett lågt luftmotstånd för att öka energieffektiviteten hos aggregatet.

centraldammsugare-flexit

Centraldammsugare CVR

Flexit centraldammsugare blåser ut de farliga mikroskopiska dammpartiklarna ut ur bostaden. Flera modeller & tillbehör att välja mellan.

VI KAN INOMHUSKLIMAT

Vi på Frigovent är specialister på just inomhusklimat. Med vår långa erfarenhet och såväl breda som djupa kunskap om hur du skall få ett inomhusklimat du önskar, står vi beredda att hjälpa dig att snabbt hitta en lösning på dina önskemål vad gäller temperatur och ventilation i din bostad. Vi hjälper dig till en behaglig och hälsosam boendemiljö.