hello

Våra privattjänster

Inomhusklimat

Begreppet inomhusklimat eller inneklimat omfattar alla fysiska och kemiska förhållanden som påverkar oss inomhus. Det innebär alltifrån temperaturen (värme/kyla), luftfuktighet, luftpartiklar, till t.ex. lukt och radon mm.

 

Kvaliteten på inandningsluften

När det kommer till detta område, säkerställer vi bl.a. luftkvaliteten i ditt boende för att skapa bra och hälsosam inandningsluft.

 

Rätt temperatur – värme & kyla när du önskar

Även när det kommer till temperaturen är det du som ska bestämma klimatet inomhus, inte vädret. Det ska vara behagligt att visas inomhus, oavsett om solen steker från en klarblå sommarhimmel och kvicksilvret närmar sig 40 grader eller om nordostan sveper in med kalla vindar från Ishavet och drar ned utetemperaturen till under 20-gradersstrecket.

 

Vi ser till att du får ett individuellt anpassat och hälsosamt inneklimat efter dina villkor för ett skönare hem att trivas i.

Ventilation

Ventilation är en mycket viktig faktor för att både du och ditt hus skall må bra. Din ventilationsanläggning ser till att ditt hus andas genom att den driver bort fukt och emissioner, samtidigt som den säkerställer rätt mängd friskluft tillsätts.

Om inomhusklimatet är dåligt påverkas den fysiska hälsan och välmåendet. Vi riskerar t.ex. att utveckla såväl farliga luftvägssjukdomar som andra hälsoproblem och kvaliteten på inandningsluften påverkar även möjligheten att hålla koncentrationen uppe. Dålig ventilation och inandningsluft i ditt sovrum påverkar din sömn negativt, vilket innebär ökad irritation och ökade stressnivåer.  Hur bra koll har du på hur inneklimatet och luften är i ditt boende idag?

Vi på Frigovent installerar nya ventilationssystem, utför luftmätningar, injusteringar, reparationer och byter filter. På vårt lager finns alltid ett stort sortiment kvalitetsfilter och reservdelar. Kontakta oss så hjälper vi dig att säkerställa bra luftkvalitet och inandningsluft i ditt boende!

Värmepumpar

Värme skall finnas när värme behövs och den ska tillgodose både dig och ditt hus behov på ett energieffektivt sätt. Vi utför energioptimeringar, analyser och injusteringar på alla typer av värmepumpsanläggningar. Utöver detta installerar vi givetvis värmepumpar av olika slag – allt efter dina krav och behov. Det innebär att vi hjälper dig till en behaglig, jämn inomhustemperatur på ett energieffektivt och hållbart sätt.

 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert eller besök oss på vårt kontor i Halmstad.

Kyla

Som ackrediterat företag tillhandahåller vi alla de tjänster och lösningar för hushållskyla du kan tänkas behöva. Det omfattar såväl direkt som indirekt för att uppnå ett så behagligt inomhusklimat som möjligt. Du kan t.ex. välja mellan konventionell luftkonditionering och bekväm komfortkyla. Vi konverterar även befintliga kylanläggningar för att byta ut miljöfarliga köldmedium mot lämpligare alternativ.

Miljö- & energioptimering

Släpp inte ut din dyrbara värme! Miljö, energioptimering och kostnadsbesparingar går hand i hand och vi vet hur du åstadkommer detta.

Miljön är utgångspunkten i hela vår verksamhet, med ett högt miljömedvetande och ett engagerat miljötänkande. I vår tjänst Energioptimering, ger vi dig råd om hur du kan spara energi och därmed också bidra till en bättre miljö. Låter det intressant?

Finansiering

Vi hjälper dig gärna med din finansiering och kan erbjuda ett flertal betalningsalternativ. Kontakta oss så berättar vi mer!

Service

Förebyggande service är den viktigaste faktorn för bästa funktion och minimalt slitage på din anläggning. När det är dags för service finns vi alltid tillhands, vilket innebär att du bara behöver en kontakt som känner din anläggning och dess funktioner.

Radonsanering

Ett högre luftombyte i ditt hus är den bästa lösningen för att minska radonhalten. Du är välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert samt åtgärdsförslag för radonsanering i ditt boende.

VI HJÄLPER DIG – ETT SAMTAL ELLER MEDDELANDE ÄR ALLT SOM BEHÖVS

Vi på Frigovent tillhandahåller samtliga nyckeltjänster inom området inneklimat. Som kund behöver du därmed bara en kontakt som känner dig och din anläggning och tar ett totalansvar för anläggningen. Ett samtal 035-18 89 30 (eller meddelande via formuläret) är allt som behövs.

Konsult på ventilation m.m.

VI HJÄLPER DIG – ETT SAMTAL ELLER MEDDELANDE ÄR ALLT SOM BEHÖVS

Vi på Frigovent tillhandahåller samtliga nyckeltjänster inom området inneklimat. Som kund behöver du därmed bara en kontakt som känner dig och din anläggning och tar ett totalansvar för anläggningen. Ett samtal 035-18 89 30 (eller meddelande via formuläret) är allt som behövs.