Inomhusklimat

Begreppet inomhusklimat eller inneklimat, omfattar alla fysiska och kemiska förhållanden som påverkar oss inomhus. Det kan vara alltifrån temperaturen (värme/kyla), luftfuktighet, luftpartiklar, lukt och radon mm.

 

Kvaliteten på inandningsluften

Här säkerställer vi med andra ord bl.a. luftkvaliteten för att skapa bra och hälsosam inandningsluft i ditt boende.

 

Rätt temperatur – värme & kyla när du önskar

Även när det kommer till temperaturen är det du som ska bestämma klimatet inomhus – inte vädret. Det spelar ingen roll om solen steker från en klarblå sommarhimmel och kvicksilvret närmar sig 40 grader eller om nordostan sveper in med kalla vindar från Ishavet och drar ned utetemperaturen till under 20-gradersstrecket – inomhus skall det i alla fall vara behagligt att vistas.

 

Vi ser till att du får ett individuellt anpassat och hälsosamt inneklimat efter dina villkor och ett skönare hem att trivas i.

Ventilation

Ventilation är en mycket viktig faktor för att du och ditt hus skall må bra. Din ventilationsanläggning ser till att ditt hus andas. Den driver bort fukt och emissioner samtidigt som rätt mängd friskluft tillsätts.

Om inomhusklimatet är dåligt påverkar också den fysiska hälsan och välmåendet. Vi riskerar att utveckla såväl farliga luftvägssjukdomar som andra hälsoproblem. Dålig ventilation och inandningsluft i ditt sovrum påverkar din sömn negativt och ökar irritation och stressnivåer.  Kvaliteten på inandningsluften påverkar också möjligheten att hålla koncentrationen uppe. Har du koll på hur inneklimatet och luften är i ditt boende idag?

Vi installerar nya ventilationssystem, utför luftmätningar, injusteringar, reparationer och byter filter. På vårt lager finns alltid ett stort sortiment kvalitetsfilter och reservdelar.

Värmepumpar

Värme skall finnas när värme behövs, den skall tillgodose dig och ditt hus på ett energieffektivt sätt. Vi utför energioptimeringar, analyser och injusteringar på alla typer av värmepumpsanläggningar. Dessutom installerar vi värmepumpar av olika slag, allt efter dina krav och behov. Allt för en behaglig, jämn inomhustemperatur på ett energieffektivt och hållbart sätt.

 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert eller besök oss på vårt kontor i Halmstad.

Kyla

Som ackrediterat företag tillhandahåller vi den hushållskyla du kan tänkas behöva, direkt såväl som indirekt, för att uppnå ett så behagligt inomhusklimat som möjligt. Välj mellan konventionell luftkonditionering och bekväm komfortkyla. Vi konverterar befintliga kylanläggningar för att byta ut miljöfarliga köldmedium mot lämpligare alternativ.

Miljö & energioptimering

Släpp inte ut din dyrbara värme! Miljö, energioptimering och kostnadsbesparingar går hand i hand och vi vet hur du åstadkommer detta.

Miljön är utgångspunkten i hela vår verksamhet – ett högt miljömedvetande och ett engagerat miljötänkande. En av våra tjänster är energioptimering. Vi ger dig råd om hur du kan spara energi och därmed också bidra till en bättre miljö.

Finansering

Vi hjälper dig gärna med din finansiering och kan ebjuda ett flertal betalningsalternativ. 

Kontakta oss så berättar vi mer!

Service

Förebyggande service är det viktigaste för bästa funktion och minimalt slitage på din anläggning. När det är dags för service finns vi alltid tillhands, därmed behöver du bara en kontakt som känner din anläggning och dess funktioner.

Radonsanering

Ett högre luftombyte i ditt hus är den bästa lösningen för att minska radonhalten. Kontakta oss för en kostnadsfri offert samt åtgärdsförslag.

Vi hjälper dig – ett samtal eller meddelande är allt som behövs

Vi på Frigovent tillhandahåller samtliga nyckeltjänster inom området inneklimat. Som kund behöver du därmed bara en kontakt som känner dig och din anläggning och tar ett totalansvar för anläggningen. Ett samtal 035-18 89 30 (eller meddelande via formuläret) är allt som behövs.

Konsult på ventilation m.m.