hello

Hur bra är luftkvaliteten i ditt boende egentligen?

vi tillbringar 90% av vår tid inomhus

Ett sunt och bra inneklimat – också kallat inomhusklimat – är viktigt för att både du, din familj och din bostad ska må bra. Hur påverkas du av ditt inneklimat? 

HÄLSA & VÄLMÅENDE

Om inneklimatet är dåligt, riskerar vi att utveckla farliga luftvägssjukdomar och andra hälsoproblem. Hur är inneklimatet och luften hos dig idag?

koncentration

Känner du dig trött och har svårt att fokusera? Kvaliteten på inandningsluften påverkar möjligheten att hålla koncentrationen uppe. 

sömn

Dålig ventilation och inandningsluft i ditt sovrum påverkar din sömn negativt och ökar irritation, stressnivåer och ger sämre välmående dagtid. 

ETT BRA INNEKLIMAT

Bra inneklimat är viktigt för hälsa, trivsel och inlärningsförmåga. Ett bra inomhusklimat och inandningsluft är särskilt viktigt för alla som kämpar med astma, allergier eller överkänslighet. Ett dåligt inomhusklimat kan kraftigt försämra funktion och livskvalitet. 

Vad innebär "inneklimat"?

Inneklimat omfattar alla fysiska och kemiska förhållanden som påverkar oss inomhus, och som vi också går att mäta. Det kan vara t.ex. temperatur, luftfuktighet, drag, luftpartiklar, lukt, radon, gaser/ångor från t.ex. textilier och möbler. Vill du veta hur du kan påverka ditt inneklimat?

TRE INGREDIENSER FÖR ETT BRA INNEKLIMAT

VÄRME

En del av ditt inneklimat är den värme du vill ha inomhus - och det på ett effektivt sätt. Läs mer om värmepumpar och hur vi hjälper dig med kostnadseffektiv uppvärmning.

Ventilation

Det krävs god ventilation som för bort emissioner och fukt och tillför ren och frisk luft och avlägsnar föroreningar för att säkerställa en sund inomhusmiljö.

kyla

Även när solen steker från en klarblå sommarhimmel och kvicksilvret närmar sig 40 grader ska det vara vara behagligt att vistas inomhus.

Få koll på luften du andas

Vi på Frigovent är specialister på inneklimat och kan hjälpa dig att skapa bra, hälsosam inandningsluft i ditt boende. Det gäller åtgärder i alltifrån det lilla, till det stora. 

Boka en kostnadsfri konsultation för att utvärdera ventilation och luftkvaliteten i ert boende! 

INOMHUS ÄR DET DU SOM SKALL BESTÄMMA KLIMATET
– INTE VÄDRET.

SKAFFA ETT KOMFORTABELT & HÄLSOSAMT INNEKLIMAT – PÅ DINA VILLKOR!

Det spelar ingen roll om solen steker från en klarblå sommarhimmel och kvicksilvret närmar sig 40 grader eller om nordostan sveper in med kalla vindar från Ishavet och drar ned utetemperaturen till under 20-gradersstrecket – inomhus ska det i alla fall vara behagligt att vistas. 

Se till att det är du som bestämmer över ditt inneklimat. Med ett anpassat och behagligt inneklimat mår du inte bara bättre, du blir även effektivare i din vardag. Du orkar mer och sover bättre, vilket gör att du vaknar utvilad och fräsch varje morgon. Ett individuellt anpassat inneklimat ger dig ett skönare hem att trivas i! 

Andas renare luft

Luftrenare Coway AP-1800CH

Luftrenare är ett fantastiskt hjälpmedel för att skapa en renare inomhusmiljö där du slipper partiklar, pollen, allergener, virus och bakterier som skapar problem på luftrör, hud och andra utsatta kroppsliga delar. Den är ovärderlig för astmatiker och allergiker, men även de som inte har allergier upplever ett bättre mående, fräsch doft och det har även bevisats att den kan lindra huvudvärd och förebygga astmatiska och allergiska problem.

TRESTEGSFILTRERING

Har tre effektiva filter (förfilter, deodorantfilter och HEPA-filter) som håller ditt hem fritt från pollen, farliga gaspartiklar, damm, virus, bakterier och eliminerar oönskade lukter.

ENERGISNÅL & INTELLIGENT

Med intelligent styrning läser AP-1008CH själv av renhetsnivån i ditt hem. Det minimerar strömförbrukningen och gör dig till en sann miljövän.

PRISBELÖNT DESIGN

Rikligt prisbelönad stilren design som smälter in i omgivningen utan att ta plats eller störa annan inredning. Bl.a. Red Dot Award, Good Design, iF Design Award.

ASTMA & ALLERGIFÖRBUNDET

Minskar risken för utveckling av astma & andningsproblem. Produkten rekommenderas av Astma & Allergiförbundet.

BYGGER DU NYTT HUS?

Då kan Flexits nya smarta allt-i-ett-lösning Klimatvärmepump EcoNordic vara något för dig! Ventilation, värme och tappvarmvatten i en platsbesparande och energieffektiv allt-i-ett-lösning. Kolla in filmen eller kontakta oss så berättar vi mer. 

VI KAN INOMHUSKLIMAT

Vi på Frigovent är specialister på just inomhusklimat. Med vår långa erfarenhet och såväl breda som djupa kunskap om hur du skall få ett inomhusklimat du önskar, står vi beredda att hjälpa dig att snabbt hitta en lösning på dina önskemål vad gäller temperatur och ventilation i din bostad. Vi hjälper dig till en behaglig och hälsosam boendemiljö.

VI HJÄLPER DIG – ETT SAMTAL ELLER MEDDELANDE ÄR ALLT SOM BEHÖVS

Vi på Frigovent tillhandahåller samtliga nyckeltjänster inom området inneklimat. Som kund behöver du därmed bara en kontakt som känner dig och din anläggning och tar ett totalansvar för anläggningen. Ett samtal 035-18 89 30 (eller meddelande via formuläret) är allt som behövs.